Loža Perun Ordo Templi Orientis

Hatha Yoga

Yoga znači sjedinjenje. 

Hatha Yoga je sistem yoge koji se temlji na fizičkom aspektu pokreta tijela te razvijanju njegove svjesnosti. Izvođenjem hatha yoge postižemo kvalitetnije uravnoteženje sistema unutar našeg tjelesnog hrama. Uravnoteženje se postiže na svih 11 razina organizma: živčani, muskulatorni, skeletalni, respiratorni, reproduktivni, krvožilni, endokrini, mokraćni, dišni, probavni, limfni.

Učenja Hatha yoge različita su od učitelja do učitelja i od kontinenta do kontinenta. No njezini principi zapisani su unutar nas samih i potrebno ih je osvijestiti. Na taj način sami sebi postajemo učitelji i učenici i sa vremenom će nam naše tijelo pokazati ispravan put.

U knjizi 8 udova yoge A.Crowley navodi:

"Više besmislica je izrečeno i napisano o jogi nego o bilo čemu drugome na svijetu. Većinu ovih besmislica, koje njeguju i podstiču šarlatani, bazira se na ideji da oko nje ima nešto misteriozno i orijentalno. A toga zapravo nema. Stoga predlažem da dozovemo najudaljenijeg i najnedostižnijeg od svih bogova da nam razjasni ovu temu - svjetlo zdravog razuma."

U tome duhu nastavljamo i na našim radionicama Hatha yoge. Bez mnogo mistificiranja mi činimo ono čemu nas uči moderna znanost. Stoga, na ovim radionicama možete očekivati mnogo fizioterapeutskih i sportskih pokreta i vježbi. Cilj nam je dovesti tijelo i njegove sisteme u ravnotežu. Takvo, radosno i zdravo tijelo, postaje ispravan alat u našem daljnjem unutarnjem istraživanju i razvoju.

Možda će vas još zanimati